Enerji Sistemleri Yönetimi

İşletmenizin enerjisini verimli kullanın, kazancınızı katlayın

İşletmelerin faaliyetlerinde enerji tüketimi, operasyonel ve üretim maliyetlerinde önemli bir paya sahiptir. Enerji tüketim maliyetleri, işletmelerin satışlarını ve karlılığını doğrudan etkiler. Bu nedenle firmalar, piyasadaki rekabet güçlerini ve kar marjlarını korumalarında enerji maliyetlerinin düşürülmesini hedefler. Firmaların enerji tüketimlerini kontrol edebilmeleri ve sistem bakım/onarımn düşürecektir.

Çözüm: Akenerji Enerji Servisleri

Akenerji, Enerji Sistemleri Yönetimi ile işletmelerin enerji tüketimlerini bütün detayları ile ele alarak optimum koşulları oluşturur. İşletmeler bu şekilde süreçlerini etkin bir hale getirerek birim maliyetlerini düşürürler.

Enerji Sistemleri Yönetimi ile firmaların enerji tüketimleri verimli hale gelir, enerjiye bağlı yüksek faturaları azalır. Bu hizmet sırasında ve sonrasında firmaların mevcut koşulları muhafaza edilir ve/veya geliştirilir. Enerji Sistemleri Yönetimi dahilinde firmalar ziyaret edilir ve firma yetkililerinin enerji verimliliği konusundaki sorunları dinlenir. Bunun sonucunda enerji tüketim verileri detaylı bir şekilde analiz edilir. Bu analizler daha sonra gerçekleştirilecek çalışmalar için hazırlık niteliği taşır. Yapılan ölçümler raporlanarak enerji verimliliğini artırmak için tasarruf noktaları tespit edilir ve gerekli uygulamalar gerçekleştirilir.Enerji Sistemleri Yönetimi kapsamında; binaların aydınlatma sistemleri, motorları, kazanları, iklimlendirme sistemleri, bina kabuğu, pencereleri, ısı yalıtımı, yanma ve yakma sistemleri, atık-ısı uygulamaları, elektrik motorları, soğutma sistemleri vb. alanlarda bakım, yönetim ve geliştirme hizmeti sağlanır.

 

Müşterilerimize Sağlanan Faydalar:

• Enerji Sistemleri Yönetimi hizmetimiz ile müşterilerimiz, enerji tüketimini azaltırken mevcut  koşullarını koruyabilir veya geliştirebilirler.

• Artan enerji verimlilik seviyesinin yanı sıra elde edilen düşük karbon salınımı ile  müşterilerimiz sürdürülebilirlik hedeflerine erişebilirler.

• İşletmelerin enerji tüketim maliyetleri düşer.

• Bakım ve işletme faaliyetlerinin tamamı verimli bir şekilde gerçekleştirilir.

• İşletme ve bakım personeli ihtiyacının optimize edilmesiyle personel verimliliğini artırırlar.

• Önleyici ve periyodik bakımların gerçekleştirilmesiyle teknik ekipmanların daha uzun süreli  etkin kullanımı sağlanır.